Otte sikre grunde til at bruge FirstAgenda

- Troels Skovsbøll Emborg

Sikker og gennemtænkt håndtering af oplysninger er helt essentielt, når I overvejer at lægge jeres data ud til eksterne samarbejdspartnere

Derfor går vi ekstremt højt op i, at sikkerheden er i top. Vi har mange offentlige kunder, som eksempelvis behandler fortrolige sager om børn, ligesom private virksomheder kan have økonomiske forhold, de ikke har interesse i at dele med konkurrenterne. Med andre ord: Oplysninger, der er så følsomme, at de under ingen omstændigheder må sive til uvedkommende.

Nedenfor kan du se de otte spørgsmål, vi oftest får omkring sikkerheden – skulle netop dit spørgsmål ikke være på listen, er du mere end velkommen til at kontakte os.

 

1. Hvordan sikrer I, at uvedkommende ikke kan tilgå data, der flyder mellem FirstAgendas servere og brugerens computer eller tablet?

Vi krypterer alle data, og vi benytter kendte standarder som HTTPS og SSL. På den måde lever vi op til alle sikkerhedskrav, og du kan derfor trygt overlade dine data til os.

 

2. Er data ikke sårbare, når de først ligger på en computer eller tablet?

Nogle af vores brugere er offentlige instanser, der eksempelvis arbejder med personfølsomme oplysninger, så vi møder jævnligt ønsker om yderligere et sikkerhedslag. Derfor tilbyder vi to-faktor login, hvor man ud over et brugernavn og en adgangskode desuden skal indtaste en SMS-kode. Selve login-processen bliver lidt tungere, men sikkerheden øges.

 

3. Hvordan opbevarer I mine data?

Vi opbevarer al data krypteret efter alle kunstens regler og internationale standarder. Vi indgår en databehandleraftale med kunden, så der er fuld klarhed over, hvordan vi arbejder. Dataopbevaring er et spørgsmål om tillid og teknik, og vores procedurer er i al beskedenhed state of the art.

 

4. Bliver fortrolige dokumenter eller egne noter liggende på eksempelvis iPad’en for evigt?

Nej. Du kan altid slette data fra din enhed ved at rydde det lokale lager i FirstAgenda.

 

5. Hvordan kan jeg være sikker på, at I har styr på tingene?

Vi er underlagt revisionskontrol, og PWC – et af verdens største revisionshuse – kigger os løbende efter i sømmene og beskriver i detaljer vores interne processer og vores adgang til og opbevaring af kundernes data.

 

6. Kan I følge med i, hvordan vi brugere tilgår data på vores computer eller tablet?

Vi kan følge med i, at det er de rette personer, der har adgang til deres data. Hvad I bruger Prepare til, blander vi os naturligvis ikke i, men vi følger med i brugen af systemet for at sikre logning efter den gældende lovgivning, og vi følger med for at opfylde kravene i forhold til sikkerhed. Den viden, vi får, bruger vi på hele tiden at optimere produktet, Målet er konstant at gøre vores produkt endnu bedre og tilpasse det til brugernes behov.

 

7. Har I kontrol med, hvem der har haft adgang til data?

Vi har klare procedurer for, hvem der har adgang til hvad. I henhold til persondataloven opfylder vi naturligvis kravene til logning og rapportering, og vi holder øje med, om der er nogen, der tiltvinger sig adgang - eller forsøger på det.

 

8). Kan jeg tage noter i Prepare, og kan andre se dem?

Med First Agenda kan du droppe papirblokken og tage noter direkte i systemet, og de kan ikke ses af andre. På den måde bevarer du overblikket og har samtidig dine noter i et sikkert miljø.