Oprydning i ”Godkend”-funktionen og andre nyheder

- Mette Zacho

Vi har ryddet op i godkendelses-funktionen og fjernet primær og sekundær-rollerne på udvalgene

Fremover når du aktiverer godkendelse på et punkt, så er det automatisk alle udvalgsmedlemmerne, der har adgang til at godkende punktet. Så hvis der er udvalgsmedlemmer i udvalget, der ikke skal godkende et punkt, skal disse blot fjernes inde på selve punktet, hvor du har aktiveret godkendelse. 

Det er kun udvalgsmedlemmer, der automatisk er sat til at godkende. De brugere der har rollen "Øvrigt medlem" får ikke automatisk adgang til at godkende. Så man kan sige at "Øvrige medlemmer" nu fungerer som "sekundær godkender". Så hvis I har udvalgsmedlemmer, der generelt ikke skal godkende, kan I vælge at give dem rollen "Øvrigt medlem" i stedet. Så bliver de ikke automatisk sat til at skulle godkende, når I aktiverer godkendelse på et punkt. 

 

Linket ”Download samlet referat” tilgængeligt for slutbrugerne i web-versionen

Det er nu også muligt for slutbrugere at downloade en PDF med det samlede referat fra forsiden af de manuelt oprettede møder. Adgang til indholdet i det samlede referat er styret af, om slutbrugeren har rettighed til at se et punkt eller ej.

 

Optimering af brugerlister i udvalg

Vi har ændret på brugerlisten i udvalgene, så der kun vises max 100 brugere. Hvilket betyder, at hvis der er en bruger, du ikke kan se på listen, så skal du anvende søgefunktionen til at søge brugeren frem.

Dette skyldes, at organisationer med 1000+ brugere havde svært ved at loade listen uden at det gik meget langsomt, eller listen helt gik i stykker i Internet Explorer.

Vi er i gang med at optimere brugerlisterne yderligere med henblik på at forbedre jeres arbejdsgange.

Vi håber I får glæde af de nye tiltag.

De bedste hilsner
FirstAgenda-teamet

Tilmeld dig nyhedsbrevet