Bedre møder: Den gode mødeleder er facilitator

- Nanna Manbjerg Rasmussen

Ib Ravn er lektor ved Aarhus Universitet og forsker i møder. Han er ikke i tvivl om, hvordan man skaber bedre møder - med en facilitator!  
 
Dette er anden del i en serie af tre blogindlæg lavet på baggrund af interview med Ib Ravn.   

 

Ledertyper

Ifølge Ib Ravn findes der flere typer af ledere. Yderpunkterne er den demokratiske leder og den autoritære leder. Den autoritære leder taler og fylder for meget, han kommer måske og orienterer en time og går så igen. Her synes medarbejderne ikke, at de kommer nok på. Den demokratiske leders problem er lige omvendt. Han vil rigtig gerne høre sine medarbejdere. Han opfatter mødet som en demokratisk samling, hvor alle har lov til at tale ud og sige, hvad de mener, og det betyder, at mødet trækker ud. Det er den demokratiske leder, der er mest dominerende i Danmark, fortæller Ib Ravn.  


Den gode mødeleder er facilitator  

Den gode mødeleder besidder det bedste fra ekstremerne. Nemlig både den styrende, klassiske resultatorienterede leder og også den involverende og meningsskabende, demokratiske leder. Denne ledertype kalder Ib Ravn for facilitator. En facilitator inddrager mødedeltagerne uden at lade dem tale i timevis, så de andre falder ned af stolen af kedsomhed. En facilitator kan for eksempel sige til mødedeltagerne, at de skal snakke sammen i små grupper, og så kommer grupperne med input bagefter. Så oplever alle at komme på, men ikke i plenum. Det er en anderledes og god måde at involvere deltagerne på.

Fik du læst sidste uges interview med Ib Ravn ”For mange møder og for meget snak”?
 

 
Kan du lære at være facilitator?  

Selvfølgelig kan du det! Ifølge Ib Ravn foregår læringen dog bedst i praksis. Men han har gennem sine kurser identificeret en særlig udfordring, som mange mødeledere oplever.  
”Problemet for mange er, at de ikke føler, at de kan tage styringen over andre mennesker og særligt kolleger.”  
Det er dog nødvendigt, at du som facilitator tager ansvaret og leder mødet den rigtige vej, fortæller Ib Ravn. Kunsten er at gøre det på en anerkendende, diplomatisk og inddragende måde.

 

Ib Ravns bedste råd til bedre møder:

”Skaf en facilitator! eller bed mødeleder om at træde i karakter. Sid fremme i stolen, vær på, mærk energien og vær opmærksom på mødedeltagerne. Det er noget som danske ledere, der er meget demokratiske ikke er vilde med, men det er nødvendigt. Mødedeltagerne vil gerne køre med høj energi og udrette noget, men det kræver, at mødelederen hjælper dem på vej.”

Læs 3. og sidste del af interviewet med Ib Ravn og bliv klogere på, hvordan du effektiviserer dine møder ved at involvere deltagerne.

Overlad alt det administrative arbejde med at tage noter og skrive opgaver ned til den digitale mødeløsning, Assistant. Koncentrer dig i stedet om at være den gode mødeleder eller den engagerede mødedeltager på mødet.