Digitalisering gavner bestyrelsen

- Nanna Manbjerg Rasmussen

De fleste bestyrelser har fået øjnene op for implementering af IT-løsninger og IT-budgettet, men fokus på IT-strategi er faldet siden 2013, det fremgår af en ny rapport udgivet af PwC.  

 

 

Bestyrelsens IT-strategi 

Bestyrelsernes fokus på strategiarbejde øges hele tiden, men strategi handler ikke kun om forkromede langtidsplaner. Eksempelvis har IT-strategien i en virksomhed eller organisation betydning for de mange møder, der præger hverdagen.

Ifølge en rapport fra PwC er fokus på IT-strategi faldet siden 2013, og det kan have en negativ afsmitning på effektiviteten.

 

Det digitale møde 

Flere og flere virksomheder og organisationer har heldigvis fået øjnene op for fordelene ved at digitalisere forskellige arbejdsprocesser. På Aarhus Universitet bruger de den digitale mødeløsning First Agenda. Det betyder, at de i dag sparer 10-15 % af den tid de tidligere brugte på forberedelse og afholdelse af møder. Det bekræfter Kirsten Brunsgård, der er rådgiver ved Aarhus Universitet: 

”Tiden, vi før brugte på at lede i mailboksen efter dagsordenen i den seneste version eller bilaget fra sidste møde, kan vi nu bruge på noget andet. Alle kan nemt og hurtigt finde mødemateriale i den rigtige version.”                                                                  

 

 

Hvilke IT-risici tør I løbe?

Med digitalisering følger et fokus på IT-sikkerhed, og her er bestyrelserne ifølge rapporten fra PwC godt med. 65 % ønsker at bruge ekstra tid og fokus på it-risici og cyber-sikkerhed. For at vurdere jeres behov for IT-sikkerhed kan I for eksempel spørge jer selv, hvad det vil koste, hvis jeres systemer bliver utilgængelige, eller vigtige informationer falder i andres hænder.

 

Prepare by FirstAgenda

Uanset hvad er det i enhver bestyrelses og direktions interesse, at IT-værktøjerne er tidssvarende, effektive og sikre. Og når det kommer til mødeindkaldelser og mødeafvikling, kan teknologiske løsninger være et redskab, der sparer tid og ressourcer på en nem og sikker måde.

På vores hjemmeside kan du læse mere om FirstAgendas digitale mødeløsning, der allerede bruges af 35.000 mødedeltagere i Danmark og Norge.