Fem enkle måder at sabotere et møde

- Nanna Manbjerg Rasmussen

Er din kalender fuld af uproduktive møder uden et egentligt udbytte? Du er ikke alene. Faktisk deltager halvdelen af danske ledere af og til i overflødige møder. Det fremgår af en undersøgelse lavet af Lederne.

Vil du en gang for alle slippe for at gå til uproduktive møder? Så bringer vi her fem enkle råd, der med sikkerhed vil få dine kolleger til at rive sig i håret og ønske dig langt væk. Hvem ved, måske slipper du for nogensinde at deltage i et møde igen. Du bliver i hvert fald en sikker kandidat til prisen som månedens værste medarbejder.

 

Nr. 1 – Medbring ekstra bilag …på papir

Medbring en bunke af bilag på papir og insister på, at alle sætter sig ind i materialet, før I kan gå videre. Der er ingen grund til at beklage, at du ikke har overbragt dokumenterne tidligere. Alle ved, hvor travl du er, ikke?

 

Nr. 2 – Inddrag alle i dit privatliv

Møder er til for at tage vigtige beslutninger, og intet problem er for småt. Går du og tumler med nogle problemer i privatlivet, er det derfor et oplagt forum at tage diskussionen op. Spørg endelig dine kolleger til råds om, hvad du skal kalde din nye hund, eller om du skal fortælle din svigermor, at hun undersaltede maden i søndags. Der sidder en hel række af kompetente medarbejdere, som med glæde vil hjælpe dig med at tage en velovervejet beslutning.

 

Nr. 3 – Lad os stemme om det

Der er ikke noget bedre end at nå til enighed, og en beslutning taget på baggrund af en afstemning efterlader alle mødedeltagere helt sikre på den endelige beslutning. Derfor skal du insistere på, at alle beslutninger tages ved afstemning, store som små. Fik I nogensinde afklaret, om der var enighed om at skifte leverandør af frugt? Eller om alle kunne stå inde for, at I sender mindre vigtige breve ud som b-post i stedet for a-post? Lad ikke sådan en chance forpasse sig igen. Er det en rigtig svær beslutning, kan du altid række hånden op flere gange - det gør optællingen så dejligt besværlig.

 

Nr. 4 – Byd på nye drikkevarer

Der er ikke noget værre end at løbe tør for kaffe halvvejs i mødet. Vis dig som den gode kollega, der står for, at alle deltagere ved mødet får deres kopper og glas fyldt op. Intet er for besværligt, og er I løbet tør for mælk til chefens kaffe, kan du hurtigt nå en tur i det nærmeste supermarked. Er du så uheldig at spilde varm kaffe ud over din sidekammerats mødedokumenter eller computer, er der ingen grund til at have det dårligt. Det kan ske for alle.

 

Nr. 5 – Træk mødet ud

Et møde, der ligger lige inden frokost, slutter ofte til tiden, fordi alle deltagere er interesserede i at blive færdige. Se det som en udfordring! Hvor længe kan du egentlig fastholde dine utålmodige kolleger efter kl. 12? Du kan jo tage hul på en ”hvordan-styrker-vi-sammenholdet-i-afdelingen”-samtale. Enhver der forsøger at afbryde vil virke usympatisk.

 

Sådan. Fem enkle trin og du har sikret, at du ikke inviteres til møde igen. Nogensinde.

En anden løsning er at gøre noget ved problemet og få vendt den dårlige mødekultur på arbejdspladsen. Du kan med fordel gå på udkig i vores andre blogposts, hvor vi giver gode råd til, hvordan du højner motivationen og produktiviteten.

Er du på udkig efter en enkel måde til at spare tid og penge på forberedelse og afholdelse af møder? Gør som 300 andre organisationer og skift til den digitale mødeløsning First Agenda.


Kan du komme i tanke om andre snedige måder at sabotere et møde? Så del det gerne med os.