Vil du holde effektive møder? Her er tidspunktet.

- Nanna Manbjerg Rasmussen

Effektive møder afhænger ikke kun af en god dagsorden eller en struktureret mødeleder. Det kan handle om noget så simpelt som dine kollegers humør og mødetidspunkt. Derfor giver vi et overblik over de fordele og ulemper, der er ved at holde møde på forskellige arbejdsdage i løbet af ugen.

 

Mandag

FORDELE: I har hele ugen foran jer, så mandag er et godt tidspunkt til at planlægge den kommende uges aktiviteter, inden den skydes i gang.

ULEMPER: Mailboksen er fyldt med nye beskeder, der er tikket ind i løbet af weekenden. Dine kolleger har derfor travlt med at svare på disse, samtidig med at de omstiller sig fra weekendens afslapning til igen at skulle have fokus på budgetter og strategier.

Mandag er ideel til: planlægningsmøder

 

Tirsdag

FORDELE: Tirsdag har i flere undersøgelser vist sig at være den mest produktive dag i løbet af ugen. Det betyder, at dine kolleger vil være motiverede, og idéerne vil komme let til jer, hvis I holder et møde tirsdag.

ULEMPER: Er du sikker på, at du vil spolere dine kollegers gode workflow med et møde? Mange møder ender desværre med at være ren spild af tid, så husk kun at indkalde til de mest nødvendige møder.

Tirsdag er ideel til: idégenereringsmøder

 

Onsdag

FORDELE: Dine kolleger er halvvejs igennem arbejdsugen, og de vil have et godt overblik over, hvilke opgaver, der venter forude. Onsdag vil også være et godt tidspunkt til et møde, fordi de har haft tid til at forberede sig i løbet af ugen. Det kræver dog, at du sender dagsordenen ud i god tid, så de ved, hvad de skal forberede.

ULEMPER: Det er den dag, hvor der er længst til weekend på begge sider, så dine kolleger kan være trætte og have svært ved at holde fokus.

Onsdag er ideel til: møder om nye udfordringer eller møder uden for huset, så dine kolleger får et afbræk fra den normale arbejdsgang.

 

Torsdag

FORDELE: Det er sidste chance for at klare store opgaver inden weekenden. Et morgenmøde vil give jer to hele arbejdsdage inden weekenden.

ULEMPER: Torsdag kan være en uproduktiv dag, fordi dine kolleger kan skimte weekenden forude, men uden endnu at være tynget af en stram fredagsdeadline.

Torsdag er ideel til: Akutte møder for at nå i mål med ugentlige gøremål.

 

Fredag

FORDELE: Fredag er en stille og rolig dag, hvor dine kolleger glæder sig til weekenden. Derfor er det et godt tidspunkt at holde et opfølgningsmøde for at høre, hvordan ugen er gået.

ULEMPER: Fredag er også dagen, hvor de sidste deadlines skal nås. Derfor har dine kolleger måske travlt med at lukke aftaler og sende afsluttende mails, så et fredagmøde kan forstyrre deres agenda.

Fredag er ideel til: Opfølgningsmøder og sociale og uformelle sammenkomster.

 

Hvilken dag er bedst?

Hvis du er god til at planlægge dine møder i god tid, kan de fleste dage fungere. Mandag vil være god, fordi dine kolleger endnu ikke er kommet i gang med et godt workflow, og I har mulighed for at planlægge en uge frem i tiden. Tirsdag er den mest produktive dag, så måske du skal overveje, om du vil forstyrre produktivteten netop her. Planlæg i stedet mødet til onsdag eller torsdag. Hvis I skal kigge tilbage på ugen eller planlægger en social sammenkomst så læg mødet om fredagen, hvor dine kolleger er gået ned i tempo og glæder sig til weekenden.

Vil du have bedre møder? Besøg vores hjemmeside og lær mere om, hvordan du kan effekivisere dine møder.