Derfor skal du holde ”walk and talk”-møder

- Jasmine Cargill


Trænger dine møder til en saltvandsindsprøjtning? Kniber det med at tænke ud af boksen? Måske er det på tide at tænke på omgivelsernes betydning og hive dine kolleger ud af kontoret. Helt ud.

Løsningen kan nemlig være et gående møde, måske bedre kendt under de engelske navne ”walking meeting” eller ”walk and talk”. Denne type møde kan, ud over de åbenlyse helbredsmæssige fordele, have en række af andre positive følger.

Det er blevet bevist, at evnen til at tænke kreativt stiger under en gåtur. Ligesom koncentration og produktivitet forbedres af fysisk aktivitet. Derfor kan du være så heldig, at dine kolleger kommer bedre overens og udvikler stærkere relationer, når I bevæger jer udenfor.

Er walking meetings allerede en fast møderutine i jeres virksomhed, eller er det en radikal ændring af en klassisk mødeform? Lige meget hvad, serverer vi her en række tips og tricks, der vil bane vejen for gode møder i bevægelse, så du kan roligt rejse dig fra kontorstolen.


Fordelene ved et walk and talk-møde

Fysisk aktivtet. Vi behøver næsten ikke sige mere. En almindelig kontor-ansat bruger op til seks timer af hendes arbejdsdag og ti af hendes vågne timer siddende. Derfor er en implementering af gående møder en god måde at få gang i blodomløbet. Og dine kolleger. 

Gåture kan nedbryde formelle forhold og opbygge relationer mellem kolleger. Har du kolleger, der indimellem mundhugges eller har konsekvent modsatrettede holdninger, kan det derfor være en idé at invitere dem på en gåtur. Når de går ved siden af hinanden, i stedet for at sidde, øges chancen for at de åbner sig op for hinanden og har større sympati for hinandens holdninger.

 Er du rigtig smart placerer du mødet efter frokost, så I kan vende den mest ineffektive periode i løbet af arbejdsdagen til noget effektivt.

Læs mere om, hvilket tidspunkt det er mest effektivt at holde møder.

 

Frisk luft giver friske idéer

Du har sikkert set det i en film. Forretningsmanden der vandrer frem og tilbage på kontoret, for at få hovedet på gled. Det er ikke bare på film, at det virker. Et studie fra Stanford University fastslår, at gåturen skaber grobund for kreativ tænkning og problemløsning. Undersøgelsen måler kreativiteten hos personer, der enten sidder stille eller går. Resultatet viste, at kreativiteten var 60 % højere hos personerne der var i bevægelse. Og som noget positivt fortsatte den høje grad af kreativitet, når forsøgspersonen sad stille igen, efter gåturen.

At komme udenfor og opleve naturen, er altså en god måde at skifte perspektiv og bryde ud af gamle vaner. Frisk luft og sollys, særligt i vintermånederne, kan have stor betydning for koncentration, overblik og generel tilfredshed.

Syv tips til (gå)turen mod succes

  1. Walking meetings fungerer bedst i mindre grupper eller med en-til-en møder. I større grupper kan I inkorporere små holdt på vejen, hvor I har tid til at sidde og snakke. I kan også prøve at gå sammen i par, hvis I har bestemte emner eller spørgsmål, der skal diskuteres. Afslutningsvis kan I alle samle op sammen.

  2. En gåtur er ikke ideel til enhver mødesituation. Skal du lave en større præsentation, er det ikke tidspunktet, når I bevæger jer rundt i en nærliggende park. På samme måde er et udendørs møde heller ikke det bedste sted til personligt svære samtaler, her er det bedre at holde sig til et privat mødelokale.

  3. Forbered dig grundigt og lav en dagsorden ligesom til alle andre møder. Medbring en iPad eller telefon, så du kan holde overblik over, og refere til, punkter på dagsordenen og tage noter eller optage vigtige pointer.

  4. Vælg en rute inden I tager afsted. På den måde slipper I for at blive distraherede undervejs. I større grupper er det en god idé at udvælge en anfører, der kan vise vejen.

  5. Bed dine kolleger om at slukke deres telefoner eller lade dem blive på kontoret. En kæmpe fordel ved walking meetings er, at distraktionsniveauet er lavt, lad det forblive sådan.

  6. Husk at fortælle dine kolleger, at mødet foregår under en gåtur, så de ikke står uden jakke eller i alt for høje sko.

  7. Er det en helt ny mødeform i virksomheden, kan det virke en smule underligt pludselig at holde møderne under en gåtur. Forklar dine kolleger om de store fordele ved den nye mødeform og inviter dem så på et walking meeting hurtigst muligt. Så vil de sikkert bifalde den nye mødeform og selv gøre brug af den.

 

FirstAgenda’s digitale mødeløsning optimerer alle aspekter omkring mødet, fra administration og forberedelse, til afholdelse af selve mødet og efterbehandling. En af de store fordele er, at systemet kan tilgås både online og offline, hvilket gør det oplagt at bruge under ”walking meetings”. Prøv den gratis i dag.